Exotisch leder

Al sinds jaar en dag heeft het exotisch leer een grote aantrekkingskracht. Er is iets wat mensen intrigeert als het om dit soort leer gaat. Niet in de laatste plaats omdat alle grote modemerken steevast een aantal modellen tassen, riemen, schoenen in hun collectie hebben die gemaakt zijn van exotisch leer. Alle CITES geregistreerde bedrijven werken op een zeer verantwoordelijke wijze aan het verkrijgen, bewerken, looien en verkopen van producten gemaakt van exotisch leer. Er wordt gewerkt volgens de voorgegeven CITES-regelingen die van toepassing zijn. Dit houdt in dat alle individuele huiden geregistreerd zijn en vervolgd worden op hun weg naar de klant met de bijbehorende documenten.

Ook wij hanteren de CITES-regelingen en verkopen alleen op een verantwoorde wijze verkregen diersoorten. Sterker nog, door onze ervaring komen de grote modehuizen uiteindelijk op dezelfde plaats terecht waar wij inkopen. Onze kwaliteit is gegarandeerd.

Slangenleer

Het slangenleer is meestal afkomstig van Aziatische pythons. Daar ligt een groot aanvoergebied voor de Europese gespecialiseerde looierijen die de slangen verwerken tot een zeer modieus artikel. De kleuren kunnen uitlopen van rustige effen, vatgeverfde slangenhuiden tot aan individueel geverfde slangenleer met uitzonderlijke fantasie uitstraling door artiesten.

Krokodillenleer

Krokodillenleer is en blijft een zeer markant leer. Het begint al bij kleine krokodillen die worden gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld horlogebandjes. Dit loopt door tot grote exemplaren waaruit ook reistassen worden vervaardigd. Ook bij het gebruik van krokodillenleer houdt Snakeskin zich aan de CITES regeling waarbij documentatie nauwgezet wordt gevolgd.

Struisvogelleer

Struisvogelleer is een luxe artikel wat zeer kenmerkend is door de kleine bobbeltjes waar vroeger de haren van de struisvogel hebben gezeten.